h1

Evenimente în Iași 30 mai – 2 iunie 2013

27 mai 2013

JOI

Dimineață de la ora 9, în Sala Senatului a Univ. Cuza debutează Conferința internațională intitulată Regionalism şi regionalizare în România. Interpretări istorice şi provocări contemporane. Specialiști precum Ovidiu Pecican sau Bogdan Murgescu vor fi prezenți la Iași și vor susține comunicări academice. Programul se va încheia la ora 8 seara.

La Ateneul Tătărași, în cadrul Serilor Filmului Românesc, vor rula lungmetrajele românești Din dragoste cu cele mai bune intenții, de la ora 17 și Domestic, de la ora 20. La sfîrșitul fiecărei proiecții, regizorul Adrian Sitaru va răspunde întrebările publicului ieșean.

De la ora 19, la Sala Teatru la Cub va avea loc o nouă reprezentație a piesei de teatru Trei surori în regia lui Cristian Hadji-Culea, după Cehov.

După ora 20, în Club RS va concerta, în cadrul proiectului Iași Jazz Nights, trupa germană de jazz Tango Transit.

VINERI

Cea de-a doua zi a conferinței Regionalism şi regionalizare în România. Interpretări istorice şi provocări contemporane continuă cu alte comunicări susținute, în ziua de vineri, de istorici precum Igor Șarov sau Dorin Dobrincu.

De la ora 14, tot la Ateneul Tătărași, Serile Filmului Românesc se termină cu o dezbatere susținută de cunoscutul critic de film Irina Margareta Nistor, despre cinematografia românească de după 1989.

De la ora 19, în Sala Mare a TNI va avea loc o nouă reprezentație a piesei de teatru Hollywood Mirage, scris și regizat de Ion Sapdaru.

De la ora 19, la Teatrul Luceafărul va avea loc un concert vocal-simfonic extraordinar, în cadrul Săptămînii Internaționale a Muzicii Noi. Orchestra va fi condusă de Adrian Morar, iar tenorul Marian Someșan va fi solist. Programul concertului conține compoziții de Anton Zeman, Vasile Spătărelu, Sabin Păutza, Viorel Munteanu și Cristian Misievici.

De la ora 19, la Ateneul Tătărași va avea loc o nouă reprezentație a spectacolului Criminal… pe bune în regia lui Octavian Jighirgiu.

După ora 20, în Grădina Palas, în cadrul proiectului O zi în Africa, Mbela Nzuzi va fi gazda unei seri de muzică și dans africane.

După ora 22, în Underground Pub va concerta trupa românească de rock, Bucovina.

Tot după ora 22, la Teatru Fix trupa ieșeană de rock Rava.

SÎMBĂTĂ

De la ora 18, în Sala Studio a TNI va avea loc o nouă reprezentație a spectacolului Variațiuni enigmatice în regia lui Liviu Manoliu, după un text de Eric Emmanuel Schmitt

De la ora 19, la Ateneul Tătărași va avea loc o nouă reprezentație a spectacolului Criminal… pe bune în regia lui Octavian Jighirgiu.

DUMINICĂ

De la ora 19, în Sala Mare a TNI va avea loc o nouă reprezentație a spectacolului de teatru Iașii în carnaval, în regia lui Alexandru Dabija.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: