h1

Știrea zilei în media

10 august 2012

UPDATE: TVR 3 rămîne în emisie, iar TVR 2 se va numi TVR 2 Cultural. Mai multe detalii aici.

Astăzi, 10 august a.c., CA al TVR a decis desființarea TVR Info, TVR 3 și TVR Cultural. TVR 2 va redeveni o struțocămilă care va prelua programe de la TVR 3 și TVR Cultural.

Cele mai afectate par să fie televiziunile regionale (beneficiare de finanțări suplimentare prin preluarea programelor lor pe TVR 3) dar nu numai. Se preconizează că nu mai puțin de 1000 de angajați vor fi disponibilizați!

Pe la colțuri, salariații deja plănuiesc greve.

În definitiv, TVR-ul era o instituție supradimensionată cu cifre proaste de rating, care are doar o valoare simbolică și care n-a știut să se nișeze pînă la capăt (adică să-și păstreze produsele unice de pe piața media din România: TVR 3 care prelua materiale din regional și le difuza național și TVR Cultural, singurul post cu conținut integral cultural-artistic).

TVR Info nu e nicio pierdere.

2 comentarii

  1. O decizie comunicata naspa, care risca intern si mai ales extern suprainterpretarea ca puterea de origine fesenista s-ar razbuna pe adversari, revenind la racnetul din ianuarie 1990, Moarte intelectualilor! In fond, misiune culturala are toate canalele dupe cablu.


  2. Riscul suprainterpretărilor e inevitabil; e una dintre „virtuțile” neamului. Cît despre misiunea culturală a tuturor canalelor „dupe” cablu, te provoc să aduci niște exemple în sprijinirea argumentului.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: