h1

Ne-Yo – Year of the Gentleman [2008]

12 ianuarie 2009
year of the gentleman

YotG e al treilea album de studio semnat Ne-Yo (pe numele sau adevarat Schaffer Smith). Pentru cei care n-au auzit de el pana acum, e tipul care si-a facut intrarea pe piata muzicala cu piesa So Sick, o adevarata oaza de normalitate intr-un desert de ‘romantism’ comercial falsificat. Tot el e producatorul si compozitorul unor hituri precum Irreplaceable interpretat de Beyoncé, Unfaithful cantata de Rihanna sau Let Me Love You – Mario. In ultima vreme se vorbea si de o colaborare cu Marilyn Manson pe viitorul album al excentricului rocker, dar zvonurile au fost infirmate de ambele parti.

Ne-Yo, ca si interpret, compozitor si producator R&B, are influente stilistice si ritmice de la Michael, dar e putin mai romantic apropiindu-se de Babyface (pe YotG, una din piese e leit Marc Anthony), albumele sale fiind ascultabile de preferat seara sau la o ora tarzie, in noapte, ceea ce-i da un aer foarte smooth, classy & glam.

Ceea ce ne propune Ne-yo pe acest album, noua tipilor, e sa recunoastem ca noi suntem cei care grsim si nu va meritam, pe voi – „urmasele Evei” si daca aflam ca inca mai tineti la fostul… desi va iubim, o sa va sfatuim sa va intoarceti la el (Back To What You Know) si in semn de respect, o sa venim si la nunta voastra, desi o sa ne fie a dracu’ de greu (Fade Into the Background). Dintre piesele ce merita ascultate, raman la Mad – piesa foarte ‘melo’, Why Does She Stay Fade Into The Background –  2 piese care se asculta consecutiv, fiind centrul de greutate al albumului, Lie To Me – piesa cu un ritm destul de catchy si versuri care se memoreaza usor si se fredoneaza inconstient, What’s The Matter ascultati-o pentru versuri iar She Got Her Own… „a dedication to the independent women” piesa interpretata impreuna cu Jamie Foxx si Fabolous

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: